Cauta proiecte case:

10 greseli pe care nu ti le poti permite

10 greseli pe care nu ti le poti permite

Majoritatea sfaturilor pe care le gasesti referitor la constructia unei case se refera la modul in care ar trebiu sa faci anumite lucruri, insa nimeni nu iti spune care sunt cele mai frecvente greseli pe care le poti face. In continuare voi prezenta o serie de greseli pe care  trebuie sa le eviti:

1.      1. Alegerea creditului gresit

Cu posibilitatea de a returna in avans banii imprumutati, creditele nu mai inseamna neaparat o datorie pe viata. Totusi nu vrei sa fi prins intr-un credit ineficient chiar si pentru o perioada scurta de timp. Trebuie sa te interesezi de ofertele multor banci, sa vezi avantajele si dezavantajele tuturor pentru a putea  alege varianta potrivita pentru tine. Intereseazate-te de valoarea ratei, de valoarea dobanzii, de modul de rambursare si  de penalizarile in caz de intarziere si imposibilittatea de plata.

2.       2.Confundare preaprobarii cu precalificarea

Trebuie sa ai mare grija la termenii utilizazi in contracte deoarece nu toate bancile au aceleasi definitii pentru diverisi termeni. Este de recomandat sa ii rogi sa iti explice toti termenii din contractul de imprumut inainte de semnarea acestuia, pentru a nu avea surprize ulterioare.

3.       3.Suma inprumutata prea mare

Indatorarea prea mare la banci nu  este neaparat un avantaj, la fel cum  a  imprumuta o suma prea mica poate sa iti cauzeze ceva probleme. Cu toate ca ai avantajul de a-ti achita facturile la timp,  faptul ca ai alte credite cum ar fi rata la o  masina, electrocasnice, etc. poate determina banca sa iti refuze acordarea creditului.

4.       4. Miniciunile la acordarea creditului

Daca faci afirmatii false referitoare la venit  sau omiti alte datorii sunt  greseli grave care iti scad credibilitatea in fata bancii si pot avea repercursiuni negative asupra ta. Este stiut ca si ofiterii de credit fac o verificare a datelor inainte de a acorda un credit.

5.      5.Imposibilitatea de plata

In situatia in care esti in imposibilitatea da a achita rata la casa,  a te ascunde, a nu raspunde la telefoane si scrisori din partea bancii este cea mai mare greseala. Este recomandat  sa mergi la banca si sa prezinti situatia. Bancile au o gama larga de solutii in astfel de cazuri si pot sa te ajute.  Ei devin dusmanii tai doar daca nu comunci cu ei.

6.       6. Evitarea inspectie inspectaratului de stat in constructii

Nu este bine sa evitati aceasta inspectie deoarece inspectorii va vor sesiza eventualele nereguli si probleme  ale noii locuinte, care dealtfel va pot afecta calitatea locuirii din constructia respectiva

7.       7. Angajarea unui agent imobiliar prost

Un angent imobilar necompetent, cu toate ca ar putea sa ceara un comision de vanzare mai mic va poate vinde casa la un pret sub valoare ei reala si astfel tu pierzi o suma mult mai mare.

8.        8. A nu verifica constructorul

A nu verifica constructorul in ceea ce priveste calitatea executiei, cantitatea de materiale utilizate precum si respectarea dead-line-urilor pentru anumite lucrari este o mare inconstienta 

  9. Un avans prea mare la constructor

Este posibil ca unii costructori sa ceara un avans nejustificat de mare. Daca iti cere mai mult de o treime din valoarea lucrarilor  trebuie sa iti trezeasca un semn de intrebare. Poate sa te pacaleasca si  sa te lase si fara bani si fara constructie sau poate doar sa fie in criza de bani si sa iti foloseasca banii pentru a achizitiona materiale pentru o alta lucrare sau pentru a plati muncitorii.

10.  Distrugerea contractului de ipoteca

Dupa finalizarea returnarii creditului ipotecar pentru locuinta este normal sa aveti un sentiment de usurare si euforie. Cuprins de entuziasm poti fi tentat sa distrugi contractul, dar acest lucru nu este recomandat deoarece s-ar putea ca al un moment dat sa ai nevoie de el. Fa o copie si distruge-o pe aceea.