Cauta proiecte case:

Confortul unei locuinte

Cel mai important este modul de realizare a izolatiilor pentru a beneficia de confortul maxim de pe urma lor. Este foarte important ca prin realizarea hidroizolatiei sa fie eliminate toate infiltratiile, iar prin realizarea termoizolatiilor sa fie eliminate complet puntile termice. Pentru eliminarea infiltratiilor trebuie sa fie realizate corect pantele acoperisurilor  Un aspect important in confortul unei locuinte este numarul de ore de insorire pe zi de care beneficiaza o camera. O incapere va parea mult mai primitoare daca este luminoasa. Nu este bine insa ca in incapere sa bata soarele in mijlocul zilei deoarece nici o instalatie de aer conditionat nu va putea crea o temperatura placuta in mijlocul verii.

Ca o concluzie, vom enumera elementele ce fac o locuinta ieftina dar de calitate:

- costul constructiei mic ( aceasta include materiale, proiectul si manopera) care variaza in functie de evolutia pietei
- spatiul noii locuinte sa fie suficient pentru nevoile familiei (trebuie stabilit ce nu este bine la vechea locuinta si  apreciata evolutia in timp a familiei , evaluarea variantelor de locuire si alegerea celui mai potrivit dumneavoastra )
- spatiile trebuie finisate in functie de importanta lor
- o structura cat mai simpla care implica si o executie mult mai usoara
- elemetele de confort trebuie bine corelate
- este bine sa nu contractam executantii in functie de suprafete ci in functie de materiale, iar  pretul sa il negociem in functie de materiale nu in functie de metri patrati deoarece mereu vom iesi in pierdere. De asemenea un pret mic este suspect deoarece ofertantul isi propune sa faca majorari ulterior, invocand diverse pretexte.

O locuinta este o suma de factori ce interactioneaza intre ei si se influenteaza reciproc. Un element realizat superficial presupune o cheltuiala mai mare in etapa urmatoare , daca nu in faza de executie in cea de exploatare. In continuare va vom prezenta  cateva exemple de acest gen :

- materialele ieftine de constructie necesita o structura de rezitenta mai elaborata si mai costisitoare (casele din BCA au structura mai scumpa decat cele din caramida)
- structura casei poate fi ieftina dar poate cere finisaje scumpe
- deseori finisajele ieftine aduc dupa sine costuri mari de exploatare
- o casa cu structura de rezistenta iefitna poate fi uneori greu de valorificat
- manopera ieftina poate insemna o executie proasta, cu defecte majore ce va necesita interventii ulterioare
Sunt nenumarate exemple de acest gen. Se poate usor observa ca o constructie cu pret mic se obtine din modul in care ea este conceputa , din buna relationare a elementelor ce o alcatuiesc,orientarea in functie de punctele cardinale si modul in care stim sa negociem contractele.O locuinta ieftina presupune un demers amplu , si un efort mare din partea celui care o construieste. Daca va doriti o casa trebuie sa va stabiliti nevoile si prioritatile familiei dumneavoastra si sa le raportati la banii de care dispuneti. Este un moment crucial, cand beneficiarul isi reconsidera modul de viata , planurile de  viitor si efortul material pa care este dispus sa il faca. Adevarata munca in realizare unei case este colaborarea cu specialistii capabili sa realizeze proiectul si sa ofere indrumare in demersul nostru. Elementele prezentate mai sus se concretizeaza  in tema de proiect realizata in urma unei colaborari sincere cu arhitectul proiectant, urmand insa sfaturile avocatului si dupa caz a contabilului.
Concluzionand cele de mai sus , se observa ca secretul unei case ieftine consta intr-un proiect bine realizat  care este adecvat stilului de viata al beneficiarului.Acesta se materializeaza intr-un camin armonios si eficient si cu costuri mici de intretinere.