Cauta proiecte case:

Alegerea planului ideal

Alegerea planului ideal de casa din sute de variante este un luru dificil. Trebuie sa iti stabilesti prioritatile si sa te gandesti bine ce iti doresti si ce iti poti permite. Astfel vei reduce extrem de mult variantele si vei ajunge la cateva variante fezabile. In continuare voi prezenta cateva elemente esentiale pe care trebuie sa le ai in vedere:

Stabileste imaginea de ansamblu a casei
Este bine sa pornesti de la general la specific- forma generala a casei numarul de etaje, tipul de acoperire, amplasarea casei pe lot.

Stabileste necesitatile tale si dorintele specifice
Este important sa stii care sunt nevoile tale si ale familiei tale si in functie de asta sa stabilesti numarulsi tipurile de camere de care ai nevoie. Trebuie sa iti stabilesti nevoile in functie de varsta si ce doresti sa faci in casa respectiva: este o casa de vacanta, o casa unde sa te retragi intr-un loc linistit, este o casa pentru o familie cu copii , este o locuinta unde vei locui cativa ani sau ude iti vei petrece toata viata.

Stabilirea bugetului
Bugetul este un factor decisiv in dimensionarea unei case. Acesta trebuie sa acopere nu numai construirea casei ci si dotarea si echiparea ei. Trebuie sa te hotarasti  cum vrei sa arate fatadele , ce dimensiune sa aiba etc.

Alegerea cartierului
Cartierul in care vrei sa iti construiesti casa poate fi un factor extrem de important in definirea aspectului casei. Aceasta trebuie sa se incadreze in context si sa preia o parte din caracterisiticile cladirilor din jur. 

Restrictiile impuse de lot
Trebuie sa ai in vedere ca in unele cazuri forma lotului iti poate influenta casa. Daca ai un lot mai ingust este posibil sa trebuiasca sa ingustezi planurile casei. De asemenea adancimea lotului iti poate indica o anumita lungime a casei. 

Stilul tau de viata si functionalitatea casei
Trebuie sa te hotarasti daca vei dori in sa ai mari reuniuni de familie, sau petreceri, sau vrei doar o casasa pentru tine,  deoarece trebuie sa configurezi spatial in functie de intrebuintare pentru a avea confortul maxim. De asemena poti opta petru variant separarii spatiilro de zi I daca doresti mai multa intimidate.

Alegerea planului
In alegerea planului trebuie sa tii cont de dimensiunea si pozitionarea camerelor in functie de stilul tau de viata. Trebuie sa te gandesti ca toti membrii familiei sa fie multumiti si trebuie sa se simta bine in noua casa

Stilul architectural
Dupa ce ai stabilit spatiile de care ai nevoie si dispunerea lor pe plan, trebuie sa alegi un stil arhitectural. Te poti documenta si poti gasi un stil care sa fie pe placul tau. Intotdeauan se va gasi armonia intre stilul ales si partiu , dar trebuie facute o serie de compromisuri. 

Legislatia
O etapa importanta in stabilrea planului casei este consultarea regulamentului local de urbanism din zona respective (sau daca esti deja in posesia terenului este bine sa iti scoti un certificat de urbanism ). Trebuie sa te asiguri ca atat dimensiunile cat si stilul cladirilor  respecta regulamentul de urbanism din zona in care vrei sa iti construiesti casa( sau preveserile din certificatul de urbansim).

Lucruri care dau valoare casei
Pentru a avea o locuinta in care sa te simti bine trebuie sa te gandesti la repartitia ferestrelor, dimensiunile lor  precum si la privelistile de pe fereastra.